top of page
 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
Μαιρη Παναγοπουλου Mindpath

Μαίρη Παναγοπούλου (MindPath)

Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα πως χρειάζεται να αγαπάμε και να «αγκαλιάζουμε» κάθε μας στιγμή.

 

Γιατί κάθε μια από τις στιγμές μας, έχει να μας μάθει κάτι ξεχωριστό και μπορεί να είναι μια ευκαιρία για πρόοδο, αλλαγή και εξέλιξη.

Στην Γ’ Λυκείου αποφάσισα να επιλέξω κατεύθυνση σπουδών με μοναδικό κριτήριο την εργασία του πατέρα μου. Μέχρι τότε δεν είχα ονειρευτεί τον μελλοντικό μου εαυτό και δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο επαγγελματικό όνειρο. Όμως είχα στόχο να περάσω στο Πανεπιστήμιο αφού θεωρούσα πως αυτό είναι το εισιτήριο για να φτιάξω την επαγγελματική μου ζωή αλλά και τη ζωή μου γενικότερα.

 • Ξεκίνησα στους πολιτικούς μηχανικούς ΤΤ του ΑΤΕΙ Πειραιά. Τελειώνοντας όμως τη σχολή, ήξερα καλά μέσα μου πως αυτό το αντικείμενο δεν ήταν αυτό που μου ταίριαζε. Κι εκεί κάπου σκέφτηκα για πρώτη φορά, το ότι δεν πέρασα Πολυτεχνείο τότε, μάλλον ήταν για καλό μου.
   

 • Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με μοναδικό σκοπό να διευρύνω τα πιθανά πεδία επιθυμητής μελλοντικής επαγγελματικής απασχόλησης ξεχώρισα το μάθημα της οργανωσιακής ψυχολογίας. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου ανακάλυψα πόσο με συγκινεί ο ανθρώπινος παράγοντας και κατάλαβα πως ο εργαζόμενος είναι πολύτιμο «περιουσιακό στοιχείο» μιας επιχείρησης. Για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, ειδικά σε εποχές ταραγμένες, όπως αυτή που διανύουμε.
   

 • Ολοκληρώνοντας αυτές τις μεταπτυχιακές  σπουδές ξεκίνησα να εργάζομαι στην Ελεύθερη ζώνη του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ΑΕ, ως υπάλληλος διαχείρισης της ζώνης. Τότε συνειδητοποίησα τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα σε κάθε επιχειρησιακή λειτουργία. Έτσι θέλησα να επεκτείνω τους ορίζοντες μου και να εμβαθύνω στην οργανωσιακή ψυχολογία και στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού.
   

 • Έτσι συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην «Ψυχολογία της Εργασίας» στο East London University (campus of Athens) ανακαλύπτοντας έτσι την επαγγελματική συμβουλευτική και την επαγγελματική προπονητική. (2018-2019) Συνειδητοποίησα πως η ανάγκη για περαιτέρω εξέλιξη στον τομέα της συμβουλευτικής είναι μονόδρομος. Άλλωστε δεν υφίσταται στέλεχος τμήματος ανθρώπινου δυναμικού αν δεν κατέχει επαρκώς την «τέχνη» της συμβουλευτικής.
   

 • Κάπως έτσι ξεκίνησα παράλληλα να εκπαιδεύομαι στην Συνθετική Συμβουλευτική Ενηλίκων στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας. Το ίδιο διάστημα μου προτάθηκε να ξεκινήσω διδακτορικές σπουδές. Έτσι ξεκίνησα λοιπόν την διατριβή μου στην οργανωσιακή συμπεριφορά με θέμα την διαχείριση των διακρίσεων στο οργανωσιακό επίπεδο.
   

 • Παράλληλα με την εκπαίδευση μου και την διατριβή στο διδακτορικό, ξεκίνησα στο ΕΚΠΑ  στο πρόγραμμα επαγγελματικής συμβουλευτικής και προσανατολισμού. Αργότερα εμβάθυνα τις γνώσεις μου σχετικά με τη συμβουλευτική και τον προσανατολισμό στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Παράλληλα με τις διδακτορικές σπουδές μου, εργάστηκα στην Ison Psychometrica όπου και άρχισα να γνωρίζω στη πράξη τον κόσμο της επαγγελματικής συμβουλευτικής. Όνειρα νέων βρίσκονται μπροστά μου και το καθένα από αυτά είναι τόσο όμορφο και ξεχωριστό που μου δίνει κίνητρο να θέλω πιο πολύ να βοηθήσω να τα επεξεργαστούν και να τα σχεδιάσουν όσο καλύτερα γίνεται. Επίσης, η εργασία μου ήταν μεγάλο σχολείο καθώς με βοήθησε να αναπτύξω δεξιότητες για τον ίδιο μου τον εαυτό.

Συνέχισα ατομικές συνεδρίες με εποπτεία και έγινα παρατηρήτρια σε διάφορες αφηγήσεις ζωής αλλά και στην αναθεώρησή τους. Έβλεπα να γίνονται νέα ξεκινήματα και όνειρα να τίθενται σε εφαρμογή. Πλέον ήταν πολύ εύκολο να αντιληφθώ πως δεν είναι το Πανεπιστήμιο το εισιτήριο για μια καλύτερη ζωή, αλλά ο ίδιος ο εαυτός μας, η θέλησή μας για αλλαγή, πρόοδο και αυτοπραγμάτωση. Την ίδια ακριβώς αίσθηση, είχα όταν άρχισα να διδάσκω στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ένα ιδιαίτερο θέμα σχετικό με τη «Λήψη Αποφάσεων», καθώς και μέσα από την συνεργασία μου με την ομάδα A40s ως σύμβουλος επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης.

 

Με αφορμή όλα τα παραπάνω και κυρίως όσα διαπίστωσα μέσα από τη δική μου διαδρομή πήρα την απόφαση να ξεκινήσω τη MindPath, με στόχο και σκοπό να βοηθήσω τους ανθρώπους

 • να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους,

 • να ανακαλύψουν τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα τους,

 • να εντοπίσουν ευκαιρίες εξέλιξης,

 • να αποδώσουν καλύτερα στο εργασιακό τους περιβάλλον,

 • να αναθεωρήσουν πεποιθήσεις,

 • να χτίσουν το δικό τους μονοπάτι και να κάνουν τις δικές τους πραγματικά επιθυμητές επιλογές.

 

​Στη MindPath βάζουμε μαζί τα θεμέλια για να φτάσουμε στον επιθυμητό επαγγελματικό σας στόχο.

 

Μέλος του συνδέσμου διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού Ελλάδος https://www.gpma.gr/.

Μέλος της ελληνικής εταιρείας θετικής Ψυχολογίας https://www.positiveemotions.gr/.


 

MSc Career Counselling and Guidance

MSc, Ph.D. C. Organizational Behavior

Εκπαιδευόμενη στην Συνθετική Συμβουλευτική ενηλίκων (Integrative Counselling)

Ποιο είναι το σχέδιο επιτυχίας σου;

Μπορούμε να το βρούμε μαζί!

Συμπλήρωσε τη Φόρμα και κλείσε την πρώτη σου online συνάντηση συμβουλευτικής διάρκειας 45 λεπτών ΔΩΡΕΑΝ 

bottom of page